Da bi mobilnost naših učenika prošla što kvalitetnije, učenici kontinuirano ponavljaju i vježbaju provođenje medicinsko-tehničkih postupaka u realnim uvjetima, a da bi postupci bili provedeni prema pravilima struke učenici su uvijek pod budnim okom svojih mentorica.

erasmus 5

INTERKULTURALNA PRIPREMA

Za interkulturalnu pripremu je bila zadužena profesorica sociologije, Ivana Buhin, koja je učenicima približila vrijednosti i značaj multikulturalne Europe. Profesorica Buhin je spomenula kulturološke razlike, te kako se u određenim situacijama ponašati, odijevati… Govorila je o turskim specijalitetima, te pićima po kojem je Turska poznata (čaj, kava). Na samom kraju je profesorica istaknula važnost međusobnog upoznavanja, razumijevanja različitih kultura, kao i uspostavljanja pozitivnih relacija.

erasmus 6

SOCIJALNO- PEDAGOŠKA PRIPREMA

Stručna suradnica Ksenija Čretni, soc. pedagoginja je pripremila učenike s bihevioralnog gledišta te ih je upozorila kako izbjeći rizike i čuvati se u stranoj zemlji.

erasmus 8

GEOGRAFSKA PRIPREMA

Profesor geografije, Mario Marčeta upoznao je učenike s Turskom, te njenim geografskim i kulturnim znamenitostima. Profesor je učenicima pokazao gdje se nalazi grad Side, gdje je pokrajina Antalya, koje se sve prirodne ljepote i kulturne znamenitosti nalaze u blizini našeg boravka. Također, govorio je o lokalnoj hrani, povijesti, Mediteranu i samim time pobudio u učenicima još veću želju za putovanjem.

erasmus 10