Učenički dom

Učenički dom Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti osnovan je 1970. godine zajedno sa srednjom školom. U to vrijeme nastava, život i rad u potpunosti su se odvijali u Dvorcu Maruševec koji se nalazi u neposrednoj blizini današnjeg kampusa.
Danas se Učenički dom sastoji od dvije samostalne zgrade – muškog i ženskog internata. Smještajni kapacitet Učeničkog doma je 110 mjesta.
Kao odgojno – obrazovna ustanova uz smještaj i prehranu, učenicima je osigurana i cjelodnevna briga te neposredan pedagoški rad. Pedagoški rad provodi se kroz četiri glavna područja: čuvanje i unapređivanje zdravlja, socioemocionalni razvoj, kognitivni razvoj te razvoj kreativnosti.

Učenici su podijeljeni u nekoliko odgojnih skupina te svaka od tih skupina ima jednog odgajatelja koji se, uz sve učenike, posebno brine za tu odgojnu skupinu. Uz odgajatelje, učenicima je na raspolaganju i stručna suradnica psihologinja koja uz individualni rad često provodi i grupne radionice kao i duhovnik koji je gotovo uvijek učenicima dostupan za razgovor.

U Učeničkom se domu kontinuirano provode razne slobodne aktivnosti poput kreativnih radionica, medijskog programa, eko sekcije, te raznih drugih sportskih i glazbenih aktivnosti. Domska svakodnevica obogaćena je jutarnjim i večernjim holističkim programom koji se održava svakog dana te se Učenički dom kroz cjelokupni rad oslanja na opće ljudske i kršćanske vrijednosti.

 

Kontakt: +385 (42) 729 330

ucenicki-dom05
ucenicki-dom04
ucenicki-dom02
ucenicki-dom01