Fizioterapeutski tehničar / tehničarka

U Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti prva generacija smjera fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka upisana je školske godine 2014./2015. Od tada se u Školu svake školske godine upisuje po jedan razredni odjel od 24 učenika.

Do sada smo ispratili dvije generacije učenika koji su uspješno završili svoje srednjoškolsko obrazovanje i od kojih su se mnogi nastavili obrazovati u visokoobrazovnim ustanovama.

Nastavni program provodi se kombinirano u školi i u nekolicini zdravstvenih ustanova poput Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Odjela fizikalne terapije Opće bolnice Varaždin, Fizikalne terapije Doma zdravlja Lepoglava te u privatnoj praksi „LM“ – fizikalna terapija i rehabilitacija.

Prilikom izvođenja nastave iz vježbi koriste se školski kabineti (kabinet za masažu, kineziterapiju i fizikalnu terapiju) koji su opremljeni pomagalima i uređajima za lakše i kvalitetnije izvođenje nastave.

Za učenike 3. i 4. razreda svake se godine organizira terenska nastava. Posjetili smo tako Thalassotherapiju Crikvenica (Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije), Thalassotherapiju Opatija (Kliniku za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila) te Centar za hipoterapiju „Ritam s konjem“ u Stubičkim Toplicama.

Učenike potičemo i na sudjelovanje na različitim vrstama natjecanja, a posebno onim strukovnim.

Naši učenici tijekom svog školovanja stječu vrijedno znanje i svladavaju vještine potrebne za posao fizioterapeutskog tehničara.

 

fizioterapeutski-tehnicar01
fizioterapeutski-tehnicar02
fizioterapeutski-tehnicar03