Medicinska sestra / Tehničar

Od 1977. godine u našoj školi postoji četverogodišnji program za medicinske sestre/medicinske tehničare. Program je priznat 1991. godine, a od 2010. godine pokrenut je petogodišnji program te se naziv smjera mijenja u medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege.

Kroz kliničku nastavu i vježbe koje se održavaju u Općoj bolnici Varaždin, Službi za plućne bolesti i tuberkulozu u Klenovniku, domovima za starije i nemoćne, dječjim vrtićima te u školskim kabinetima, učenici stječu kompetencije koje su kombinacija vještina, znanja, stavova, vrijednosti, sposobnosti i prosudba koje im omogućavaju pravovaljano izvođenje zdravstvene njege.

Tijekom provođenja kurikuluma učenici također usvojenim znanjem i vještinama sudjeluju u raznim preventivnim programima i obilježavanjima pojedinih specifičnih dana poput Dana bolesnika, Dana ružičaste vrpce, Dana mimoza i brojnih drugih. Učenici obavljaju razne aktivnosti u sklopu provođenja navedenih programa i to u suradnji s Javnim zdravstvom Varaždinske županije, Općom bolnicom Varaždin, Crvenim križem Ivanec i raznim udrugama bolesnika.

Učenicima je također omogućeno stjecanje inozemnog iskustva u rehabilitacijskoj bolnici u Ulmu u Njemačkoj (RKU), koja je ujedno i partner naše škole.

Škola ujedno provodi i projekte u sklopu europskih projekata kroz program Erasmus+ te je uključena u projekt E-medica u kojem sudjeluju zdravstvene škole u Hrvatskoj i bližoj regiji.

 

smjer-medicinski
smjer-medicinski01
medicinski-smjer03
smjer-medicinski02