O školi


Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti, ove godine slavi 50. godina postojanja. Škola broji 250 učenika u tri obrazovna smjera sa učeničkim domom. Škola ima status vjerske škole s pravom javnosti, čiji je osnivač Kršćanska adventistička crkva u Republici Hrvatskoj, no otvorena je za sve učenike bez obzira  na vjersko ili nacionalno podrijetlo koji cijene kršćanske vrijednosti.

Škola upisuje tri obrazovna smjera a to su opća gimnazija, medicinska sestra / tehničar opće njege te fizioterapeutski tehničar / tehničarka.

Škola ima 13 razrednih  odjela i ukupno 83 zaposlena djelatnika. Praktična nastava izvodi se u Općoj bolnici u Varaždinu te drugim županijskim bolnicama. U učeničkom domu poslužuje se zdrava i svježa vegetarijanska prehrana.

Škola se nalazi u predivnoj prirodi, nedaleko do dvorca Maruševec, gdje daje naglasak na kršćanske odgojne vrijednosti te zdrav način života.

Ključne vrijednosti su:

  • Naučiti razlikovati dobro od zla.
  • Naučiti kritički razmišljati.
  • Razvijati toleranciju i poštovanje prema svim ljudima
  • Ljubiti bližnje te biti požrtvovan.

Mjesečna cijena školarine iznosi 450,00 kn a smještaj u učeničkom domu je 1.360,00 kn od čega 630,00 kn dolazi iz državnog proračuna a 730,00 kn plaćaju roditelji.