Početna stranica » Novosti » Tjedan fizioterapije

Tjedan fizioterapije

Povodom Svjetskog dana fizikalne terapije, koji se obilježava 8. rujna, u našoj je školi organiziran „Tjedan fizioterapije“.
Organizacijom „Tjedna fizioterapije“ učenici smjera fizioterapeutski tehničar/tehničarka željeli su nam prikazati doprinos fizioterapije u svrhu povećanja zdravlja za javnost. Ove godine Svjetska organizacija za fizikalnu terapiju (WCPT)  koristi temu „kronična bol“ kako bi promovirala doprinos i učinkovitost fizikalne terapije u pitanjima liječenja boli te su naši učenici, zajedno sa svojim nastavnicima i mentorima, kao poveznicu na tu temu odlučili prikazati načine za olakšavanje i umanjenje boli.
Aktivnosti koje su učenici provodili bile su: izrada plakata i kratko predavanje o zanimanju fizioterapeut, provođenje ankete kao i kratko predavanje učenicima o načinima sprječavanja boli, te provođenje fizikalnih procedura, od kojih treba istaknuti masažu za čije su izvođenje učenici dobili pohvale za svoju profesionalnost i stručnost.
Fizioterapeuti rade s ljudima kako bi im pomogli preuzeti kontrolu nad boli koristeći metode kao što su razgovor, edukacija, rješavanje problema, relaksacija te problemi sa snom. Oni će nam pomoći da reduciramo strah koji se javlja uz pojavu boli i objasniti dugoročnu strategiju za razvoj samopouzdanja i ponovnog preuzimanja kontrole nad boli.
Za Info studio piše: Romana Kipa, 4G
 

logo-text-ss-marusevec

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti

Maruševec 82
42243 Maruševec
Hrvatska, EU

©2023 Srednja škola u Maruševcu. Sva prava pridržana.