Realizacija video projekta

Ove je godine škola izradila mnogo videa za promociju škole na hrvatskom, stoga je u sklopu izvannastavne aktivnosti ItaliAMO profesorica Barbara Castaldo Lajnvaš  predložila da i mi napravimo kratki promo video škole na talijanskom,  čemu sam se radovao.

Prvo je trebalo napisati dobar tekst, stoga samo preuzeli tekst sa stranice škole te ga još nadopunili i doradili. Nakon što je tekst na hrvatskom bio dovršen profesorica i ja smo ga preveli na talijanski čime je počeo treći korak realizacije – snimanje audio zapisa. Ovdje se mogu poslužiti izrekom „vježbom do savršenstva“,  jer mi je trebalo dosta ponavljanja i vježbanja da tekst bude lijepo pročitan bez govornih grešaka te uz bar malo talijanskog naglaska. Nakon snimanja zadnje verzije audia ukomponirao sam naraciju u video, i  ovo je konačni rezultat.

U videu govorim o  obrazovnim smjerovima koje škola nudi,  o pristupu nastavnika učenicima, o izvannastavnim aktivnostima i o aktivnostima koje nudi učenički dom, o naporima koje škola ulaže u očuvanju okoliša, o zdravom stilu života i vegetarijanskoj prehrani te o vrijednostima na kojima se škola temelji.

Antonio Krnic, 1.f