Projekt „MathDance“ je projekt koji promovira inovativne metode poučavanja u nastavi i sastoji se od aktivnosti usmjerenih učenju i kretanju učenika kao cjelini, kako bi učenici lakše zavoljeli navedene nastavne predmete (u ovom projektu Tjelesnu i zdravstvenu kulturu i Matematiku). Veliki naglasak biti će na stvaranju pozitivnog mišljenja o nastavnom predmetu Matematika tj. pronaći zabavan način učenja i pozitivan način korištenja slobodnog vremena.

Projekt će se provesti kao izvannastavna aktivnost „Školskog sportskog društva Srednja Maruševec“, te je bio prezentiran na Sportskom danu i na Završnoj svečanosti. Projekt je odobren od strane MZO i voditeljice projekta su prof. mentor matematike Sanja Orešković Spiegel i prof. TZK-a Valentina Balažinec.

U projektu je sudjelovalo 28 učenika iz 1.m, 1.f, 2.m, 2.f i 4.g razreda koji su svojim uloženim trudom pokazali kako plesom uče Matematiku. Posebno je bilo lijepo što su se maturanti uključili u jedan takav projekt. 

Tokom projekta koristili su se razni rekviziti kao ritmičke trake i obruči.

Učenici koji su sudjelovali u projektu su: Valentina Veršić, Niko Kramarić, Jurica Bukovec, Lovro Pavičić, Daryna Hachkovska, Ines Ignac, Melani Salopek, Andrija Tinodi, Josip Klen, Leona Lacković, Ana Martinčević, Marta Hrupek, Tea Vlahović, Marta Cenkovčan, Tea Matić, Renato Bošnjak, Luka Brežki, Sara Đuran, Ana Hunjak, Stela Kapeš, Dora Mekota, Klementina Petran, Ivan Lukačević, Darjan Zebec, Vida Nemec, Kristina Korotaj, Fran Galeković i Sven Hainž. 

Koreografiju je osmislila prof. Sanja Orešković Spiegel u suradnji sa trenericom plesnog kluba Plan B Martinom Palošikom Čondom.

ss-marusevec-projekt-mathdance-01
ss-marusevec-projekt-mathdance-02
ss-marusevec-projekt-mathdance-03
ss-marusevec-projekt-mathdance-04
ss-marusevec-projekt-mathdance-05
ss-marusevec-projekt-mathdance-06
ss-marusevec-projekt-mathdance-07
ss-marusevec-projekt-mathdance-08
ss-marusevec-projekt-mathdance-09
ss-marusevec-projekt-mathdance-10
ss-marusevec-projekt-mathdance-11
ss-marusevec-projekt-mathdance-12
ss-marusevec-projekt-mathdance-10
ss-marusevec-projekt-mathdance-11
ss-marusevec-projekt-mathdance-12
ss-marusevec-projekt-mathdance-13
ss-marusevec-projekt-mathdance-14
ss-marusevec-projekt-mathdance-15