11. kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara s međunarodnim sudjelovanjem održan je u Opatiji od 9. do 12. lipnja 2022. Uz sudjelovanje 33 stručna društva HUMS-a u plenarnom predavanju sudjelovali su i predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) i Europskog udruženja medicinskih sestara (EFN).

U sklopu kongresa održan je i 11. simpozij Društva nastavnika zdravstvene njege HUMS-a na kojem su izlagale i nastavnice zdravstvene njege Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti Jelena Šarić Posavec, Sandra Bistrović i Andreja Bilopavlović pod naslovom Komparacija obrazovanja medicinskih sestara/tehničara u zemljama EU te sa dva e-postera Zadovoljstvo učenika Erasmus+ edukacijom u inozemstvu i Osobine dobrog mentora.

I sklopu izlaganja održana je i diseminacija Erasmus+ projekta "Improve Yourself!" s dvotjednog boravka naših učenika u irskom Brayu. Već tradicionalni kongres mjesto je susreta gdje svi imaju priliku čuti stručne teme od osobnog interesa, obogatiti znanje, aktivno sudjelovati, razmijeniti iskustva te steći nova poznanstva.

Ovo je veliki uspjeh za Srednju školu u Maruševcu - čak 3 nastavnice aktivno su sudjelovale, dijelile iskustva i stekle nova znanja iz područja njihova djelovanja na najznačajnijem događaju za sestrinstvo.
 
 

izvjestaj Opatija (1)
izvjestaj Opatija (6)
izvjestaj Opatija (4)
izvjestaj Opatija (5)
izvjestaj Opatija (3)
izvjestaj Opatija (2)