Riječ ravnatelja

Dragi čitatelju, dobrodošao na mrežnu stranicu Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti. Moje ime je Dejan Stanjević i ravnatelj sam škole.

Ove godine naša škola obilježava 50. godišnjicu postojanja i vjerojatno je to jedina škola u našoj zemlji čiji učenici su svoje prve srednjoškolske sate u klupama proveli u jednom hrvatskom dvorcu. Škola se nalazi u predivnom prirodnom okruženju u blizini dvorca Maruševec i otvorena je za svakog učenika koji uz obrazovanje želi steći i osnovne kršćanske vrijednosti poput požrtvovnosti, tolerancije, nenasilja i službe.

U našoj školi težimo školskom uspjehu svojih učenika, ali isto tako znamo da obrazovani ljudi lošeg morala mogu biti vještiji i uspješniji samo u lošim stvarima. Stoga je jako važno da svaki učenik škole kroz opće i izborne predmete te izvannastavne aktivnosti, uz suradnju s nastavnicima, razvije i svoj karakter te bude dostojan, pošten i moralan budući student ili radnik.

Cilj naše škole najbolje je izražen riječima Ellen G. White: "Najveća potreba svijeta je potreba za ljudima - ljudima koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dubini svoje duše pošteni i časni, ljudima koji se ne boje nazvati grijeh njegovim pravim imenom, ljudima čija je savjest vjerna dužnosti kao magnetska igla polu, ljudima koji će stajati na strani pravednosti makar se nebo srušilo".

Uz ovaj tekst želim Vam svako dobro te Božji blagoslov u životu i radu.

S poštovanjem,
ravnatelj Dejan Stanjević