Prije 10 godina zaživjela je ideja o pružanju palijativne skrbi bolesnicima oboljelim od malignih oboljenja i kroničnih neizlječivih bolesti, da im se omogući dostojanstven život pred kraj života. Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof je prvi takav centar u Republici Hrvatskoj.

Oformljeni su koordinatori za palijativnu skrb, mobilni timovi za pružanje skrbi dolaskom u kuću bolesnika. Bolesnik koji dobije dijagnozu neizlječive bolesti sada ima priliku dobiti podršku od samog početka liječenja pa do kraja. Multidisciplinarni tim je pun iskustva i znanja u pružanju zdravstvene skrbi i podrške ne samo bolesnicima nego i obitelji i svima koji su uključeni u njihov život.

Na poziv pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Opće bolnice Varaždin, mag.med.techn. Anice Sekovanić rado smo se odazvali prisustvovati simpoziju, učenice 4.m razreda, smjer medicinska sestra opće njege /medicinski tehničar opće njege Korina Jaklin, Tonka Đud, Maja Tomašković, Maja Capek i Lorena Blažeković, te nastavnice Đurđica Kuzminski i Sanja Premec.

palijativna-skrb-3
palijativna-skrb-1
palijativna-skrb-2
palijativna-skrb-4
palijativna-skrb-5