Opća gimnazija

Programom opće gimnazije Srednja škola u Maruševcu započela je svoje djelovanje davne 1970. godine. Škola je započela s radom u prelijepom dvorcu u Maruševcu kod Varaždina pa se program opće gimnazije s pravom smatra izuzetno važnim iz više razloga, kako zbog povijesne, tako i zbog sentimentalne prirode.

Opću gimnaziju u Maruševcu kroz generacije je završilo nekoliko naših profesora, a neki od njih još danas oduševljeno prenose svoje znanje našim učenicima.

Program opće gimnazije nudi kvalitetno obrazovanje te pruža cjelovitu, holističku skrb učenicima. Stoga se posebna pažnja posvećuje razvitku ne samo akademskog već i karakternog potencijala svakog učenika kroz mnoštvo različitih aktivnosti, npr. provode se istraživački i poduzetnički projekti, suradnja u učenju, razmjene učenika, iskustvo službe u društvenom okruženju, humanitarne akcije, zdravstveno educiranje i terenska nastava vezana prvenstveno za područja kao što su jezici, građanski odgoj, matematika i fizika.

Uz redovne i izborne predmete, učenici opće gimnazije mogu polaziti i nekoliko izvannastavnih aktivnosti kao što su klubovi za dodatno učenje raznih jezika i njihovih kultura, Infostudio te sportski klub u sklopu kojeg je moguće učiti osnove streličarstva – mogućnost koju nudi isključivo Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti. Naravno, izvannastavne aktivnosti dostupne su i učenicima ostalih programa ukoliko za to izraze želju.

Učenici opće gimnazije u Maruševcu ističu se svaki na svoj način u nekom području i misija naše Škole upravo je otkriti i razvijati jedinstveni talent svakog od njih. Učenici ovog programa osviješteni su građani koji svake godine posjećuju institucije hrvatske vlasti i iz prve ruke imaju priliku čuti i razgovarati o tekućim, gorućim problemima suvremenog društva s predstavnicima nadležnih institucija.

Također, učenici postižu vrlo dobre rezultate na državnoj maturi, prvenstveno iz područja stranih jezika i često uspješno upisuju željene fakultete, a neki od njih čak i u inozemstvu.

 

gimnazija02